Det var en gång en smed...

Familjen Lindqvist i Grythyttan började 1895 tillverka hästskor. Sonen Artur följde sedan i sin far Karls fotspår men drevs av visioner som låg bortom det traditionella smidet.

Arturs idéer inspirerades av ”funkisens” tanke; att skapa funktionella och vackra ting i människors vardag. Till Stockholmsutställningen 1930 ritade och tillverkade Artur den numera klassiska stolen A2 av fjäderstål. A2-stolen följdes upp med ett fullt möbelprogram för trädgården.

Under 40- och 50-talet växte Grythyttan Stålmöbler i popularitet. Möblerna blev synonyma med svensk sommar och semester. Vi är många som gungat i en A2 i våra mor- eller farföräldrars trädgård. Historien är ständigt närvarande i allt vi gör, och vi är stolta att vara en så stor del av svensk möbelhistoria. Vi ser framtiden an med spänning. Det har vi alltid gjort.

Vår gamla slogan från 30-talet tycker vi håller fortfarande: ”Då ni köper Grythyttans sommarmöbel är Eder möbelfråga löst för många år framåt.”

Här kan du se ett urval av våra produkter från 1895 och framåt (pdf) »

Boken om Grythyttan Stålmöbler

Vill du läsa mer om oss; våra produkter genom åren, personer i vårt företag och runt om det, samtidens historia samt en hel del kring form och design så har vi samlat en del av detta i vår bok. ”Grythyttan Stålmöbler, historien om en svensk möbelklassiker”.

Boken är på 252 sidor och kostar 495:- inkl. moms

bokuppslag