Vi bryr oss om våra träd

Vi lever i en skog, och vi vill bidra till att den brukas på ett hållbart sätt för kommande generationer. Därför jobbar vi med certifiering och miljömärkning, vilket innebär att du alltid kan spåra materialet längs hela produktionskedjan, från råvara till färdig produkt.

Trädetaljerna i våra möbler är miljöcertifierade från två ledande organisationer som delar vår syn på vad ett ansvarsfullt skogsbruk innebär: FSC® och PEFC. Certifikaten garanterar att materialen i produkterna som du köper från oss alltid håller måttet utifrån ett både socialt och miljömässigt perspektiv.

FSC®

Våra trädetaljer i teak och sydamerikansk ek är certifierade med FSC, som står för Forest Stewardship Council®. FSC arbetar för ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. FSC är en internationell organisation med medlemmar ur olika miljöorganisationer, sociala organisationer och ekonomiska intressenter. Titta efter FSC-märkningen vid våra produkter.

Se vårt FSC-certifikat  »

Logotyp FSC

PEFC

Våra trädetaljer i furu är certifierade med PEFC, som står för Programme for the Endorsement of Forest Certification. PEFC är en internationell organisation med medlemmar från olika skogsföretag. Där arbetar man för att främja ett hållbart skogsbruk med fokus på miljö, ekonomi och sociala förhållanden.

Se vårt PEFC-certifikat  »

pefc-label-pefc05-35-257-loggo-inkl-ruta-240318