Köpvillkor

Köpvillkoren tillämpas när du som kund handlar av oss på www.grythyttanstalmobler.com. För att kunna handla behöver du acceptera dessa köpvillkor och samtycka till att Grythyttans Stålmöbler AB får behandla och spara dina personuppgifter. Genom att genomföra köpet godkänner du våra köpvillkor. Villkoren gäller från och med 2024-03-12.

Villkor för User Generated Content

Avtal om köp

Avtal om köp träffas mellan dig som kund (konsument) och AB Grythyttans Stålmöbler (näringsidkare) när du genomfört ett köp och en orderbekräftelse är skickad till den angivna e-postadressen. Orderbekräftelsen betyder att vi godkänt köpet och att ett bindande avtal om köp har upprättats. Spara orderbekräftelsen eftersom den fungerar som kvitto. Beställningen är förenad med betalningsskyldighet.

För att lägga en order på www.grythyttanstalmobler.com behöver du ha fyllt 18 år. Om du har några frågor eller behöver hjälp med att beställa är du alltid varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst via e-post: info@grythyttan.net.

Priser

Samtliga priser anges i lokal valuta och inklusive moms för privatpersoner.

För köp inom Sverige: Vid köp som understiger SEK 10 000 tillkommer en fraktkostnad på SEK 49 vid leverans till ombud och SEK 299 vid hemleverans för leverans inom Sverige

För köp inom EU: Vid köp som understiger EUR 1 000 tillkommer en fraktkostnad på EUR 4,99-29 vid leverans inom EU.

Betalning

När du lägger order på vår hemsida kan du välja att betala med kort (Visa/Mastercard) samt faktura (30 dagar), delbetalning eller direktbetalning via Klarna. Vid betalning genom Klarna hänvisar vi till deras köpvillkor som du hittar här. Om du behöver komma i kontakt med Klarna ber vi dig kontakta deras kundtjänst, länk till Klarnas kundtjänst hittar du här.

Leveranstider

När din order är lagd och bekräftad kommer du att få en orderbekräftelse skickad till den angivna e-postadressen. Din order skickas normalt ifrån oss inom 1-10 arbetsdagar.

Vi reserverar oss för eventuella förseningar i produktion från leverantörer eller förseningar hos speditörer. Det är omständigheter som vi inte kan råda. Däremot strävar vi naturligtvis alltid efter att du som kund skall få dina varor så snart som möjligt.

Ångerrätt

Enligt Lag (2005:59) om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har du som konsument rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar från det att du mottagit dina varor. Ångerrätten gäller endast för privatpersoner, ej näringsidkare.

Vid leveranstillfället får du som kund givetvis inspektera produkten för att fastställa dess skick och funktion. För att ångerrätten ska gälla ska produkten skickas tillbaka i oförändrat skick och i oskadad originalförpackning tillsammans med emballaget produkten kom i. Produkten får inte ha använts eller ha monterats. Det är därför viktigt att du öppnar ditt paket försiktigt så att inte originalemballaget eller produkten kommer till skada, då gäller inte ångerrätten. Om du önskar nyttja din ångerrätt, vänligen kontakta vår kundtjänst för att boka en retur.

Returer

Vi erbjuder fria returer.

För att en retur ska kunna accepteras behöver din produkt fortfarande omfattas av ångerrätten i enlighet med våra köpvillkor. Om du önskar returnera en produkt vänligen kontakta vår kundtjänst.

Vi skickar en förbetald retursedel till dig per e-post tillsammans med instruktioner för hur du går tillväga. Förpacka din retur för att skydda varan och dess originalförpackning. Skriv ut retursedeln och fäst utanpå paketet.

Produkten är i kundens ägo tills vi mottagit returen, därför är det viktigt att produkten inte kommer till skada under frakten. Förpacka ditt paket noga. Kunden står för eventuella skador under transporten då produkten skickas tillbaka till oss.

Om du har frågor angående ångerrätt eller retur är du alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst. Du når oss på e-post: info@grythyttan.net.

Återbetalning

Vid ångrat köp återbetalar vi samma belopp som du som kund betalat för produkten, minus eventuella avdrag. Vänligen notera att det kan ta upp till 14 dagar från den dag då du skickat tillbaka din produkt tills dess att återbetalningen är gjord. Grythyttans Stålmöbler förbehåller sig rätten att vänta med återbetalning tills dess att vi mottagit produkten eller att du kunnat bevisa att produkten är skickad tillbaka till oss. Återbetalningen görs via samma betalningsalternativ som användes vid köptillfället om ej annat är överenskommet.

Om det skulle visa sig när vi fått tillbaka produkten att den minskat i värde på grund av att du använt den eller hanterat den i större omfattning än nödvändigt för att fastställa produktens egenskaper och funktion har vi rätt att göra avdrag för detta på återbetalningsbeloppet.

Om du använt betalningsalternativet faktura eller delbetalning genom Klarna är det viktigt att du pausar fakturan eller delbetalningen genom att rapportera returen i Klarna för att undvika eventuella påminnelseavgifter. Beloppet återbetalas när vi återfått och registrerat returen till vårt lager.

Frakt & leverans

För köp inom Sverige: Vid köp som understiger SEK 10 000 tillkommer en fraktkostnad på SEK 49 vid leverans till ombud och SEK 299 vid hemleverans för leverans inom Sverige

För köp inom EU: Vid köp som understiger EUR 1 000 tillkommer en fraktkostnad på EUR 4,99-29 vid leverans inom EU.

Samtliga leveranser från vårt lager sker med DHL. De fraktsätt som erbjuds varierar beroende på hur skrymmande din order är. Större artiklar kan komma att levereras på pall. Vägen fram till leveransadressen ska vara farbar och framkomlig. Leveranstiden med DHL är mellan 1-3 dagar, beroende på avstånd.

Vid leverans till ombud, glöm inte att ta med legitimation för uthämtning av paket. Aviseringen från DHL sker i regel via sms. Hemleverans sker till angiven adress (tomtgräns/trottoarkant), på vardagar mellan 08:00-17:00 med avisering och kvittens. Aviseringen från DHL sker i regel via sms. Inbärning av gods ingår inte i tjänsten.

Ändra leveransadress

Du kan uppdatera din leveransadress fram tills dess att din order hanterats av vårt lager. Om du behöver uppdatera leveransadressen för din order kontaktar du vår kundtjänst omedelbart efter genomfört köp. Efter att sändningen lämnat vårt lager har vi inte möjlighet att uppdatera leveransadressen för din order.

Outlöst paket och mottagande av leverans

Du som kund ansvarar för att det finns en mottagare som kan kvittera leveransen vid det överenskomna leveranstillfället. Om du ej finns på plats för att ta emot leveransen medför det kostnader för oss som vi förbehåller oss rätten att debitera dig för. Exempelvis om du som kund inte hämtat ut din försändelse från utlämningsstället trots påminnelser, inte varit tillgänglig för att ta emot leveransen eller kunnat nås på angivet telefonnummer, lämnat felaktiga uppgifter av namn, adress eller kontaktuppgifter, eller om du vägrat ta emot leveransen.

Tänk på att ditt paket endast ligger i 14 dagar hos postombudet innan det skickas tillbaka till vårt lager. Om din produkt inte omfattas av ångerrätten och inte godkänts för retur av oss så kommer vi att kontakta dig för ett nytt leveransförsök av din produkt.

Transportskada

Vi ansvarar för skador som uppkommit vid transporten eller leveransen till dig som kund. När du tar emot din leverans åligger det dig som kund att undersöka om paketet är skadat innan du signerar leveranssedeln. Kontrollera alltid din försändelse noga direkt vid leveranstillfället. Inspektera yttre och inre emballage och kartonger eller annan förpackning som produkterna kom i. Om paketet eller din produkt är skadad ska detta noteras direkt på leveranssedeln innan du signerar samt dokumenteras med bild och text.

Om du mottagit en leverans som på något vis har en skada i emballage eller på produkt är det viktigt att du på en gång dokumenterar detta i text och bild.

Fotografera följande:

  1. yttre och inre emballage
  2. medföljande fraktsedel från transportören
  3. produkten du mottagit och eventuell synlig fraktskada på produkt

Beskriv ditt ärende och skicka bilderna per e-post till vår kundtjänst på info@grythyttan.net inom 24 timmar från mottagandet av produkten. Notera även ditt ordernummer, namn samt kontaktuppgifter och vilken artikel det gäller. Detta hjälper oss att hantera ditt ärende snabbare.

Behåll originalemballaget som produkten kom i. Produkten får ej användas tills vidare.

Reklamation

I enlighet med konsumentköplagen (1990:932) har du som kund reklamationsrätt av fabrikationsfel (dolt fel) inom 3 år från det att du mottagit produkten. Reklamationsrätten gäller ursprungliga fel, ej fel som uppkommit till följd av vårdslös hantering, handhavandefel, slitage eller att skötselråd ej följts. Du kan också ha annat skydd enligt nationella regler.

Reklamation av ett synligt fel behöver göras direkt då du upptäcker felet eller inom skälig tid. Inom 2 månader från leveranstillfället anses alltid som inom skälig tid. Grythyttans Stålmöbler ansvarar inte för fel på produkten som uppstått till följd av vårdslös hantering eller att skötselråd ej följts. Emballage ska sparas och dokumenteras.

Om du önskar reklamera en produkt kontaktar du vår kundtjänst. För att underlätta handläggningen av ditt ärende ber vi dig skicka kvitto/ordernummer, ditt namn samt kontaktuppgifter, vilken artikel det gäller, bilder på felet samt en kort beskrivning till e-post: info@grythyttan.net.

Många av våra produkter består av flera komponenter och delar. Vid en godkänd reklamation ersätts i första hand den defekta komponenten eller delen mot en ny komponent eller del. Vi lagerför reservdelar för samtliga produkter i 5 år, från produktens tillverkningsdatum.

Garanti

Vi lämnar 2 års garanti på alla produkter mot fabrikationsfel. Kontakta oss om du vill veta mer kring garantin på just dina varor.

Naturmaterial

Många av produkterna vi säljer är tillverkade av naturmaterial såsom trä, metall, kork, glas med mera. Naturmaterial varierar ofta i utseende, storlek och struktur från produkt till produkt vilket är helt naturligt. Detta innefattar bland annat kvistar, ådring, färgvariationer, strukturskillnader, etcetera. Dessa naturliga variationer utgör normalt inte giltig orsak till reklamation.

För att naturmaterial ska bibehålla god kvalitet över tid skall de skötselråd som vi tillhandahåller på vår hemsida följas. Vid skador och slitage till följd av att dessa råd inte har följts förbehåller sig Grythyttans Stålmöbler rätten att neka en reklamation.

Avbryta ett köp

Om du önskar avbryta ett redan genomfört köp hjälper vi dig naturligtvis att avbryta ditt köp i den mån vi kan. Detta bör ske så fort som möjligt efter beställningstillfället för att säkerställa att vi inte hunnit hantera din order.

Leveranstider kan varierar och baseras på hur mycket våra leverantör har att göra i sina fabriker vid varje given tidpunkt. Det faktum att leveransen tagit längre tid än uppskattat är i regel inte en godtagbar anledning att avbryta ett köp..

Force Majeure

Vi kommer alltid att göra allt som står i vår makt för att du som kund ska få din produkt levererad. Men Grythyttans Stålmöbler kan ej ta ansvar för förseningar till följd av extraordinära händelser eller omständigheter som ligger utom vår kontroll och som vi inte rimligen kunnat förutse eller övervinna utan ekonomiska förluster. Detta innefattas bland annat av naturkatastrof, strejk, krig, upplopp, blockad, ingrepp av offentlig myndighet, eldsvåda, explosion, bojkott samt andra force majeure-liknande omständigheter som påverkar förseningar hos leverantörer och/eller leverans.